Zadnja možnost za pridobitev do 30.000 € nepovratnih sredstev!

Načrtujete širitev poslovanja in prodaje na tuje trge? Izkoristite to priložnost in pridobite nepovratna sredstva za vzpostavitev elektronske izmenjave med partnerji, nastop na digitalnih predstavitvenih sejmih oziroma katalogih, vzpostavitev spletne strani in spletne trgovine za tuje trge, izdelavo produktno-prodajnih videov za tuje trge ter izvedbo dodatnih izobraževanj s področja digitalnega marketinga v vašem podjetju!

Leta 2018 je bil objavljen večletni razpis za nepovratna sredstva za vzpostavitev elektronskega poslovanja za tuje trge, na kratko imenovan “E-poslovanje”. Namen razpisa je podjetja spodbuditi k uvedbi elektronskega načina poslovanja s pomočjo nepovratnih sredstev  in tako olajšati prodiranje na tuje trge ter razširiti poslovanje. Ste tudi vi razmišljali, da bi svoje izdelke in storitve pričeli tržiti na tujih trgih? Letos je zadnje leto trajanja projekta, s tem pa tudi zadnja možnost za kandidiranje za prejem sredstev. Ker je na tem razpisu konkurenca zelo velika, si preberite pogoje za prijavo, opisane v nadaljevanju. V primeru kakršnihkoli vprašanj pa smo vam za dodatne informacije seveda na voljo po elektronski pošti na karmen@spletnipartner.si ali na telefonski številki 070/666-777.

Osnovne informacije o prihajajočem razpisu

Kakšen je namen? Podjetjem pomagati pri uvedbi elektronskega poslovanja in prodreti na tuje trge

Koliko sredstev lahko dobi podjetje? Od 5.000 do 30.000 € nepovratnih sredstev

Kolikšna je stopnja sofinanciranja? 70 % (to pomeni, da vam sofinancirajo 70 % vseh prijavljenih stroškov)

Kakšni so pogoji za prijavo?

 • 1. 9. 2021 morate imeti vsaj 2 zaposlena
 • V zadnjih 3 letih od državnih agencij niste prejeli več kot 200.000 € preko razpisov v sklopu sheme De minimis
 • Nimate težav s poslovanjem (niste v postopku stečaja, nimate zapadlih obveznosti do države itd.)
 • Vaše podjetje obstaja vsaj 2 leti pred datumom oddaje vloge
 • Izvedba vsaj 2 izmed zahtevanih ukrepov

Če vas zanima, ali lahko tudi vi za svoje podjetje pridobite ta nepovratna sredstva, nam pišite na karmen@spletnipartner.si ali pokličite na 070/666-777 in se pogovorite z našo svetovalko za nepovratna sredstva. A pohitite! Naše podjetje lahko zaradi zagotavljanja kakovosti sodeluje z omejenim številom podjetij, zato ne čakajte na zadnji trenutek.

Kateri stroški se sofinancirajo?

Sofinancira se izvedba vsaj 2 od 6 navedenih ukrepov za uvedbo elektronskega poslovanja, in sicer:

 • strošek vzpostavitve elektronske izmenjave med partnerji
 • strošek priprave vsebin in kotizacije za udeležbo na vsaj enem referenčnem spletnem sejmu
 • strošek izdelave spletne strani za tuje trge (v vsaj dveh tujih jezikih)
 • stroške izdelave spletne trgovine (v vsaj dveh tujih jezikih)
 • strošek izdelave produktno-prodajnega videa (v vsaj enem tujem jeziku, dolžina vsaj 2 minuti)
 • strošek usposabljanj za zaposlene (obvezen ukrep)

Uveljavljate lahko le strošek zunanjih izvajalcev, torej partnerjev, ki vam bodo v pomoč pri vzpostavitvi nove spletne strani in spletne trgovine, izvedbi izobraževanj za vaše zaposlene, pripravi produktno-prodajnega videa itd. ter strošek kotizacije na digitalnem sejmu. V sklopu razpisa vam bo zaključku operacije povrnejo 70 % upravičenih stroškov (torej stroškov izvajalcev zgornjih ukrepov).

najem spletne trgovine

Točkovanje prijav

Za uspešno kandidiranje na razpisu mora vaša projektna dokumentacija preseči prag vsaj 60/100 točk. Ob odprtju so namreč vse vloge pregledane in ustrezno točkovane glede na spodnje kriterije:

 • število izvedenih ukrepov
 • reference zunanjega izvajalca
 • finančna sposobnost podjetja (tako finančni kot dinamični del bonitetne ocene)
 • tržni potencial podjetja (glede na delež čistih prihodkov od prodaje iz tujine)
 • širši družbeni vpliv (okoljski, socialni in ekonomski družbeni vpliv operacije)

Za ta razpis je navadno ogromno zanimanja, zato navadno uspejo le podjetja z visokim deležem prihodkom iz tujine in dobro bonitetno oceno. Če niste prepričani, kakšne so vaše možnosti za pridobitev srestev, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Bi želeli tudi vi kandidirati na tem razpisu?

Pišite naši svetovalki za nepovratna sredstva na karmen@spletnipartner.si, jo pokličite na 070/666-777 ali izpolnite spodnji kontaktni obrazec. Navedite čim več informacij o vašem podjetju, saj vam bomo le tako lahko natančno povedali, ali ustrezate pogojem za prijavo.

  Ime in priimek*

  Ime podjetja*

  Elektronski naslov*

  Telefonska številka*

  Kolikšen delež vaših prihodkov ustvarite iz tujine?*

  Bonitetna ocena vašega podjetja*

  Sporočilo

  Vljudno vabljeni tudi k prijavi na naše e-novice s področja nepovratnih sredstev: https://spletnipartner.si/nepovratna-sredstva/, vabimo pa vas tudi k branju naše povsem brezplačne e-knjige “Kako na Googlu v letu 2021 prevzeti obisk vaši konkurenci“.

  • Vsi prispevki
  Karmen Saje Hočevar Administrator
  Vodja projektov , Spletni partner d.o.o.

  V podjetju skrbim za izvajanje SEO optimizacije za tuje trge, komunikacijo s partnerji in strankami, zlasti glede izdelave spletnih strani in spletnih trgovin, kjer skrbim, da je vsaka spletna stran ali trgovina izdelana v skladu s pričakovanji in željami. 

  5/5 - (2 votes)