Najboljših 5 orodij, ki jih morate poznati pri izdelavi spletnih strani

16 novembra, 2017

Spletne strani so dandanes ena izmed najbolj pomembnih predstavnih orodij, saj z njihovo pomočjo navežemo stik s stranko ter se predstavimo. V njej navedemo našo dejavnost, cilje in kontakt, kar nam na nek način tudi olajša delo. Vsekakor je spletna stran predstavitev bodisi človeka, dejavnosti ali podjetja. Pri tem ne potrebujete gore denarja, temveč le motivacijo za delo. V kolikor bi želeli spletno stran narediti čisto po svojem okusu in brezplačno, se pripravite na novosti, ki vam jih prilagamo.

  1. Dosezite boljšo obiskanost spletne strani z načrtovalnikom ključnih besed AdWords

Brezplačno orodje imenovano Načrtovalnik ključnih besed programa AdWords, je primerno tako za nove, kot za izkušene oglaševalce. Primerno je za ustvarjanje oglaševalskih akcij v obstoječih ali iskalnih omrežjih. S pomočjo tovrstne spletne strani si lahko poiščete predloge za določene ključne besede, ki se nanašajo na dejavnost ali izdelke. Pri tem besede združujete ali pa jih vnesete posamezno. S tem raziščete število iskanj za določeno besedo v iskalniku Google, kar vam pomaga pri kreiranju člankov in bloga. Prav tako vam pomaga pri izbiri konkurenčnih ponudb in proračunov, ki jih lahko uporabljate v svojih akcijah.

načrtovalnik ključnih besed

Ko pridobite statistične podatke se lahko lažje odločite za besede, ki jih boste uporabili v svoji akciji. S tem predvidite in ocenite klike ter si na ta način lažje predstavljate, kako uspešne bodo za ponudbo in proračun. Vsekakor pa se morate pri tem zavedati, da je uspešnost oglaševalskih akcij odvisna od različnih dejavnikov. Na to namreč vpliva tudi proračun, ponudba, izdelek in stranke.

  1. Izdelajte spletno stran z WordPress platformo

WordPress je brezplačna platforma za izdelavo spletnih strani, katero uporabljajo številne organizacije, podjetja ter posamezniki. V svoji osnovi je bila namenjena za pisanje in objavo blogov, vendar je zaradi svoje funkcionalnosti in brezplačnih oblik postala izredno pogosta izbira pri izdelavi spletnih strani za podjetja. Pri postavitvi ni potrebno plačevati licenc, urejate pa jo lahko kar sami. Od posameznika ne zahteva posebnega znanja, saj je njegova uporaba silno preprosta. Med drugim lahko na ta način izdelate svojo spletno stran v relativno kratkem času, njena funkcionalnost pa ostaja na mestu. Dizajn in postavitev strani si izberete kar sami, na voljo imate široko izbiro tako imenovanih templateov. Primerni so za vse okuse, omogočajo pa enostavno menjavo dizajna, pri čemer se vam na spremeni vsebina.

Wordpress izdelava spletnih strani

Prvotna naloga WordPressa še vedno ostaja enaka, saj so blogi še vedno v ospredju. Pri tem ne manjka galerij, obrazcev in drugih vsebin, ki jih želite na strani. S pomočjo tovrstne platforme, lahko izdelate blog, spletno trgovino, spletno stran ali spletno aplikacijo.

  1. Izboljšajte spletno stran z WordPress vtičniki

Vtičniki za brezplačno platformo WordPress, so orodje za izboljšavo spletnih strani. Izbira samih vtičnikov je resnično velika, zato se odločite za takšne, ki najbolje služijo vašim načrtom. Z izbiro dobrega vtičnika izboljšate obiskovalcu uporabniško izkušnjo, zaradi česar se na strani dlje in bolj kvalitetno zadrži.

  • Optimizacija spletne strani z vtičnikom Yoast SEO

Tovrsten vtičnik izboljša hitrost vaše spletne strani in jo bolje uvršča v iskalnik, pri tem je ključnega pomena povečan obisk strani. Yoast SEO je prav tako odličen pripomoček za pisanje člankov ter splošne vsebine. Med pisanjem vam deli nasvete in opozorila ter na tak način zagotovi, da bo optimizacija resnično uspešna. Z njegovo pomočjo se boste uvrščali na top pozicije v Google iskalniku.

  • Deljenje vsebin na socialna omrežja z vtičnikom Social Media Share Buttons and Social Icons

Družabna omrežja so nepogrešljiva pri pridobitvi strank ali naročnikov, saj dandanes posamezniki preživijo veliko časa na tovrstnih portalih. Z omenjenim vtičnikom bodo vaše stranke in obiskovalci lahko delili in všečkali članke, prispevke in fotografije. Na ta način si boste gradili prepoznavnost, vtičnik pa lahko prilagodite glede na svoje potrebe.

družabna omrežja

  • Varnost spletne strani s Piškotki

Slovenski vtičnik imenovan Piškotki je bil razvit leta 2013, in sicer ob spremembi zakonodaje. Tovrsten vtičnik daje nadzor nad piškotki WordPress strani v slovenskem jeziku, za namestitev pa boste potrebovali kar nekaj znanja. Morate se zavedati, da je uporaba piškotkov na spletni strani zakonsko obvezna, zato je tovrsten vtičnik nujen pri postavitvi strani.

  1. Naložite brezplačne fotografije s spletne strani Pixabay

Dejstvo je, da vsaka fotografija, ki jo najdete na spletu, ni brezplačna. Upoštevati in spoštovati je potrebno avtorske pravice avtorja fotografije. Spletna stran Pixabay vsebuje fotografije velikih ločljivosti, ki so brezplačne. Z omenjeno spletno stranjo boste našli kvalitetno in profesionalno fotografijo, ki jo lahko uporabljate za katerikoli namen. Ne vsebuje licenc, uporabljate pa jo lahko tudi v komercialne namene. Poleg fotografij ponujajo tudi videe, ilustracije in slike v vektorski grafiki, ki so primerne za prihodnjo obdelavo. Vsi materiali so pod CC0 licenco, kar pomeni, da so za prosto uporabo. Spletna stran ima izredno napreden brskalnik, s pomočjo katerega lažje in hitreje pridete do želenega materiala.

pixabay brezplačne fotografije

  1. Poiščite navdih za oblikovanje in oglaševanje na Canva’s Design School

Spletna stran Canva’s Design School je oblikovalski vir, ki vam nudi inspiracijo in nove ideje. Pri kreativnem delu spletne strani, imate na voljo nasvete in navodila za prenašanje svojih zamisli v prakso.

navdih za oblikovanje

Najdete lahko veliko uporabnih primerov tudi za email predloge. Njihova stran vključuje celostno podobo v email marketing kampanije, obikovanje in branding. Prav tako nudijo izvrsten nabor slik, vzorcev, postavitve elementov in barvnih kombinacij za oblikovanje email predlog, pasic, letakov in ostalih elementov, ki so potrebni za uspešno oglaševanje.

  • Vsi prispevki
Spletni partner d.o.o. Administrator
Strokovnjaki za digitalni marketing , Spletni partner d.o.o.

Ekipa spletnega partnerja. V našem podjetju imamo zaposlene strokovnjake z najrazličnejših področij digitalnega marketinga, ki se vsakodnevno trudijo pripravljati poučne in uporabne vsebine, ki vam bodo pomagale do uspeha na spletu.

Sledi mi
1/5 - (1 vote)