Kakšna je povprečna cena izdelave spletne trgovine?

22 decembra, 2022

Spletno nakupovanje je v zadnjih letih doživelo pravi razcvet in število spletnih kupcev po vsem svetu se povečuje iz dneva v dan. Spletna trgovina je odličen način, kako doseči kupce ne glede na to, kje se nahajajo, saj je vse dosegljivo le z enim samim klikom.

Vsako podjetje, ki želi uspeti v množici konkurence, zagnati prodajo in ustvariti dobiček, se mora prilagoditi razmeram, ki trenutno narekujejo porast spletnega nakupovanja. Cena izdelave spletne trgovine je sorazmerna z zahtevnostjo vzpostavitve trgovine, začetni vložek pa se hitro povrne s porastom prodaje izdelkov. Glede na številne prednosti, ki jih ima spletna trgovina za podjetje, je investiranje vanjo prava odločitev, če želite tudi vi pridobiti nove stranke, povečati prodajo in glas o svojem podjetju razširiti po spletu.

 

Kako do spletne trgovine, ki prodaja?

Z naraščanjem uporabe spletnih trgovin za nakup in prodajo izdelkov je narastlo tudi število ponudnikov za izdelavo spletnih trgovin. Cena izdelave spletne trgovine se med posameznimi lahko kar precej razlikuje, zato je pomembno izbrati takega z izkušnjami in za izdelavo odšteti kak evro več. Za zagon spletne trgovine je v primerjavi z zagonom fizične še zmeraj potreben veliko manjši denarni vložek, prinese pa lahko zavidljive poslovne rezultate. Znesek je odvisen od mnogih dejavnikov, postopek izdelave pa je sestavljen iz več korakov:

  • Načrtovanje spletne trgovine

Je najpomembnejši korak, saj odločilno vpliva na to, kakšen bo dolgoročni uspeh spletne trgovine. Ustvarjena mora biti po meri obiskovalca, da ta čim lažje najde informacije o izdelkih, same izdelke in jih brez težav tudi kupi. To mu zagotavlja prijetno nakupovalno izkušnjo in posledično je večja verjetnost, da se bo še vrnil ali razširil glas o spletni trgovini med znance, sodelavce, prijatelje in druge. Cena izdelave spletne trgovine je postavljena glede na kompleksnost zastavljenega projekta izdelave.

  • Oblikovanje in izdelava spletne trgovine

Ponudniki izdelave spletne trgovine imajo velikokrat pripravljenih nekaj paketov, v katerih so zajete posamezne storitve pri izdelavi spletne trgovine – ti se večinoma delijo na začetne, osnovne in profesionalne ipd., za vsakega od njih pa je postavljena različna cena izdelave spletne trgovine. Paketi vključujejo storitve grafičnega  in tehničnega oblikovanja spletne trgovine, vnos vsebine in izdelkov, registracijo in objavo spletne trgovine na spletni domeni, povezavo z družbenimi omrežji, vzpostavitev statistike za sledenje obiskovalcem in spremljanje rezultatov ter druge po meri izbrane storitve, ki se razlikujejo od projekta do projekta.

  • Optimizacija spletne trgovine

To je postopek, s katerim spletna trgovina postane prijazna do iskalnikov, kar pomeni, da se uvršča čim višje med zadetke iskanja. Cena izdelave spletne trgovine je odvisna od obsega optimizacije in lahko zajema optimizacijo na spletni strani in/ali optimizacijo na drugih spletnih mestih izven spletne strani, s katero se izboljšuje prepoznavnost spletne strani podjetja in njegove spletne trgovine.

  • Svetovanje in vzdrževanje spletne trgovine

S postavitvijo spletne trgovine na splet pa naloga ni končana – cena izdelave spletne trgovine zajema tudi morebitne potrebne popravke ali spremembe v spletni trgovini, nadgradnjo spletne trgovine z novimi produkti, orodji ali funkcionalnostmi in prilagajanje spletne trgovine novim potrebam.


Kje se giblje cena izdelave spletne trgovine?

Cena izdelave spletne trgovine vključuje vse zgornje korake, od njihove kompleksnosti in od stopnje personalizacije spletne trgovine pa je odvisna končna cena izdelave. Ta se v povprečju giblje okoli 1300 € + DDV, razlike v ceni pa so lahko tudi več sto evrov. Osnovni paketi so lahko cenejši, začnejo se pri okoli 100 € + DDV, in navadno vključujejo osnovno grafično podobo, omejeno število možnih izdelkov za prodajo, osnovno optimizacijo spletne trgovine, možnost spremljanja statistike ipd., vsak element pa je možno kasneje tudi nadgraditi. Cene izdelave spletne trgovine in drugih storitev si lahko pogledate na podstrani Cenik.

Višja cena izdelave spletne trgovine pomeni tudi več funkcionalnih možnosti – tako lahko izbirate med naprednejšimi grafičnimi dizajni, v trgovino dodate neomejeno število izdelkov, uporabnikom ponudite različne možnosti za plačilo izdelkov, spremljate podrobnejšo statistiko obiska itd. Za najzahtevnejše stranke je mogoče spletno trgovino popolnoma prilagoditi njihovim zahtevam in željam, s čimer bodo dosegli tudi najboljše rezultate pri prodaji. Cena izdelave spletne trgovine na najvišji profesionalni ravni lahko stane več tisoč evrov in je oblikovana po najnovejših smernicah s področja uporabniške izkušnje.

Vas zanima izdelava spletne trgovine?

V podjetju Spletni partner, ki že več kot 15 let deluje na tem področju, so vam na voljo strokovnjaki za izdelavo spletnih strani in trgovin. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo, ki bo upoštevala vaše potrebe, želje in cilje. Vedno prisluhnemo svojim strankam ter na podlagi izkušenj in trdega dela poskrbimo za njihovo zadovoljstvo s končnim izdelkom. 

 

  • Vsi prispevki
Spletni partner d.o.o. Administrator
Strokovnjaki za digitalni marketing , Spletni partner d.o.o.

Ekipa spletnega partnerja. V našem podjetju imamo zaposlene strokovnjake z najrazličnejših področij digitalnega marketinga, ki se vsakodnevno trudijo pripravljati poučne in uporabne vsebine, ki vam bodo pomagale do uspeha na spletu.

Sledi mi
Ocenite to stran