Zunanje povezave izboljšajo pozicijo spletne strani v Googlu

Če imate svoje podjetje, je dandanes spletna stran že nuja. Pomaga vam doseči čimveč potencialnih strank, saj je splet danes skorajda edini kraj, kjer iščemo predmete in storitve, ki jih potrebujemo. A slaba spletna stran vam bo naredila več škode kot koristi. Da za svoj posel ustvarite relevantno spletno stran, ki bo služila svojemu namenu in od katere boste dejansko imeli korist, mora biti spletna stran optimizirana. Del optimizacije spletne strani je tudi pridobivanje zunanjih povezav – v angleškem jeziku jim pravimo backlinks. Spletni partner vam ponuja zunanje povezave na visoko kakovostnih spletnih straneh, ki vam bodo pomagale do več obiska.

Zakaj je pomembno, da se vaša spletna stran pojavlja čim višje v Googlu? Ste že kdaj kliknili na povezavo, ki se je v Googlu med iskanjem pojavila na četrtem, petem, šestem mestu? Pa celo na drugi, tretji strani? Brez skrbi, vaše stranke tudi ne bodo. Statistične analize kažejo, da skoraj tri četrtine uporabnikov Googla ob iskanju po določeni ključni besedi klika le na prve tri zadetke, zato mora biti vaš cilj, da je med prvimi tremi zadetki tudi vaša spletna stran.

Zunanje povezave – kaj je to? Zunanja povezava je vsaka povezava na neki drugi strani, ki pelje na vašo spletno stran. Glavni namen zunanje povezave z vidika optimizacije ni, da obiskovalci s klikom nanjo pridejo do vaše spletne strani (čeprav seveda to ne škodi), temveč, da Google vašo spletno stran prepozna kot relevantno in jo posledično pri iskanju določene ključne besede uvrsti višje med zadetke. Pridobivanje zunanje povezave je oblika OFF site optimizacije spletne strani, torej optimizacije s pomočjo drugih spletnih strani. Komplementarna OFF site optimizaciji (in ravno tako, če ne še bolj pomembna) je ON site optimizacija, torej optimizacija vaše spletne strani z delom na dejanski spletni strani, torej z dodajanjem relevantne vsebine in spreminjanjem dizajna.

zunanje povezave

Zunanjo povezavo lahko pridobite tako, da zanjo prosite nekoga s spletno stranjo (to se vam seveda splača le, če ima ta oseba dovolj visoko ocenjeno spletno stran), najbolj zanesljiv način pa je, da zanjo odštejete nekaj denarja in jo naročite pri podjetju, ki se ukvarja z optimizacijo spletnih strani, saj je tako uspeh tega dejanja zagotovljen. Kar pa definitivno ne smete storiti, je to, da bi povezavo do svoje spletne strani lepili v komentarje blogov in drugih strani. Takšno potezo lahko Google kaznuje s tem, da potisne vašo spletno stran nižje po seznamu in tako bistveno poslabša njeno vidnost.

Zakaj zunanje povezave izboljšajo pozicijo vaše strani v Googlu? Z vidika optimizacije spletne strani ni vsaka zunanja povezava dobra. Kot že rečeno, je njihov namen Googlu sporočiti, da je vaša spletna stran dobra in vredna ogleda. Najbolj vam bodo pri tem pomagale zunanje povezave na spletnih straneh, ki so same uvrščene visoko in ki jih Google smatra za pomembne in kakovostne. Podjetje Spletni partner ima bogato mrežo novičarskih portalov in drugih strani, ki so vse polne relevantnih vsebin in odlično ocenjene, zato jih Google prepozna kot zaupanja vredne. Iz tega razloga vam bo zunanja povezava na kateri od strani Spletnega partnerja pomagala pri uvrstitvi.

Vsi članki na straneh Spletnega partnerja so unikatni in relevantni ter prihajajo izpod rok izkušenih piscev. Vsebine so visoko brane, kar pomeni, da četudi to ni njihov primarni namen, bodo zunanje povezave do vaše spletne strani privedle veliko število obiskovalcev. Še bolj pa to velja v primeru naših premium strani, ki so zastavljene še bolj kakovostno od naših novičarskih portalov in ki beležijo preko 10.000 unikatnih obiskov.

Uspeh zunanje povezave bo hitro razviden iz povečanega števila organskih obiskov na vaši spletni strani. Ne čakajte in še danes pošljite povpraševanje.

  • Vsi prispevki
Spletni partner d.o.o. Administrator
Strokovnjaki za digitalni marketing , Spletni partner d.o.o.

Ekipa spletnega partnerja. V našem podjetju imamo zaposlene strokovnjake z najrazličnejših področij digitalnega marketinga, ki se vsakodnevno trudijo pripravljati poučne in uporabne vsebine, ki vam bodo pomagale do uspeha na spletu.

Sledi mi
Ocenite to stran