Glavne prednosti platforme WordPress in zakaj jo izbrati

Spletna stran je danes pomembna referenca vsakega podjetja in tudi marsikaterega posameznika, ki si želi razširiti prepoznavnost in posledično tudi promet. Na žalost pa izdelava spletne strani zahteva nekaj znanja, predvsem pa uporabo dobre platforme, ki bo spletno stran naredila privlačno na pogled, enostavno za uporabo in priljubljeno v spletnih iskalnikih. Ena izmed danes najbolj pogosto uporabljenih platform je zagotovo platforma WordPress. Le kaj je skrivnost njenega uspeha?

Kako izbrati najboljšo platformo za izdelavo spletne strani?

Ko se odločite za izdelavo spletne strani, se morate najprej odločiti o dveh ključnih stvareh, ki bosta odločali o uspehu vaše spletne strani. Prva odločitev, ki jo morate sprejeti, je izbira domene. Poenostavljeno povedano to pomeni, da morate izbrati naslov vaše spletne strani, preveriti, ali je še prost, in tako registrirati ter zakupiti domeno.

wordpress blog

Druga odločitev pa je ta, katero platformo izbrati. V svetu je danes daleč najbolj priljubljena platforma WordPress, sledijo pa ji še Joomla, Drupal, Blogger in še nekatere druge. Platforma je poenostavljeno povedano orodje, ki vam omogoča izdelavo spletne strani. Je program, v katerem oblikujete vse, kar se bo nahajalo na vaši spletni strani. Vanj vnašate besedila, določujete ukaze, kaj se odpre ob določenem kliku uporabnika itd. Ko izbirate platformo, je dobro, da izberete takšno, ki vaši spletni strani omogoča popolno avtonomnost. Nekatere, še posebej brezplačne platforme, ki omogočajo oblikovanje spletne strani kar preko spleta, namreč delujejo v okviru nekega podjetja, kar pomeni, da v primeru, da se podjetje odloči, da svojim uporabnikom ne bo več nudilo brezplačnih storitev oblikovanja spletnih strani, te strani preprosto ukine.

Pri izbiri platforme morate biti pozorni tudi na to, kakšen finančni vložek in računalniško znanje zahteva, ali omogoča posodobitve ter kako sodeluje s spletnimi iskalniki.

Platforma WordPress je primerna tudi za začetnike

Platforma WordPress ima veliko prednost v tem, da svojim uporabnikom omogoča, da svoje računalniško znanje glede oblikovanja spletnih strani gradijo tekom dela s to platformo. To pomeni, da lahko vsak z upoštevanjem osnovnih navodil v okviru te platforme ustvari lastno spletno stran. Nato pa se sproti izpopolnjuje, raziskuje nove funkcije in svojo stran vse bolj posodoblja vse do modernega izgleda. Platforma WordPress je zato primerna za začetnike, nanjo pa prisegajo tudi profesionalni oblikovalci spletnih strani, saj omogoča izdelavo spletnih strani, trgovin, portalov …

Cenovno ugodna

Cena določene platforme zagotovo igra pomemben del pri odločitvi, katero platformo za izdelavo spletne strani izbrati. Platforma WordPress je v določenih delih brezplačna. To pomeni, da si uporabnik platformo enostavno prenese iz njihove uradne spletne strani. Plačati mora le strošek gostovanja.

Varna

Kljub temu, da je prenos platforme brezplačen, je platforma WordPress izjemno zanesljiva, kar pomeni, da imate zagotovilo, da bo vaša spletna stran trajna in da vas nekega dne ne morejo presenetiti z odločitvijo, da jo bodo ukinili.

Pri oblikovanju spletnih strani in trgovin pa je za naročnika gotovo pomembna tudi sama varnost strani, torej, da je zaščitena pred vdori in zlorabami. Pred vsem tem bo vaša spletna stran zaščitena zaradi varnostnih posodobitev, ki jih izvajajo na mesečni ravni.

Hitro in enostavno prilagajanje podobe vaše spletne strani

Kot smo že omenili, je platforma WordPress uporabniku izredno prijazna. Sestavljena je zelo pregledno, kar vam omogoča, da hitro najdete funkcijo, ki jo želite izvesti. Program je namreč razdeljen v smiselne sklope, kar vam prihrani veliko odvečnega časa, ki bi ga drugače porabili za zmedeno iskanje določenih nastavitev.

Ko želite na vašo spletno stran, trgovino ali portal vnesti nekaj svežine ali modernega pridiha, to lahko storite brez odvečnih izgubljenih živcev in strahu, da se vam bo podrlo vse predhodno delo.

Omogoča veliko posodobitev in možnosti nadgradnje

Ne le z vidika varnosti, tudi z vidika same uporabnosti platforme pri WordPressu skrbijo za posodobitve na mesečni ravni. Tako je platforma WordPress ob vsaki posodobitvi enostavnejša za uporabo in tako bolj prijazna svojim naročnikom.

Omogoča višjo uvrstitev vaše spletne strani na spletnih iskalnikih

Večina podjetij ali posameznikov, ki se odloči za izdelavo spletne strani, to stori z namenom, da bodo njihove storitve hitreje opazile potencialne stranke. Pogoj za to, da neko spletno stran opazi čim širši krog ljudi, pa je, da se pojavlja na čim višjih mestih na spletnih iskalnikih. Platforma WordPress ima to prednost, da je prijazna spletnim iskalnikom. O mestu spletne strani na spletnem iskalniku sicer ne odloča le izbira platforme, saj pri tem igra pomembno vlogo tudi upoštevanje algoritmov spletnih iskalnikov in v skladu z njimi narediti čim bolj funkcionalno stran, vseeno pa predstavlja nekakšno izhodišče.

Platforma WordPress je zaradi enostavnosti in izredno pestre možnosti uporabe z razlogom vodilna svetovna platforma za izdelavo spletnih strani in trgovin. Je prijazna svojim uporabnikom, skrbi za redne posodobitve, tako z vidika varnost, kot funkcij, ki jih omogoča, ter cenovno zelo dostopna. Z uporabo te platforme zagotovo nimate več izgovorov, da si ne bi izdelali lastne, lične spletne strani.

  • Vsi prispevki
Spletni partner d.o.o. Administrator
Strokovnjaki za digitalni marketing , Spletni partner d.o.o.

Ekipa spletnega partnerja. V našem podjetju imamo zaposlene strokovnjake z najrazličnejših področij digitalnega marketinga, ki se vsakodnevno trudijo pripravljati poučne in uporabne vsebine, ki vam bodo pomagale do uspeha na spletu.

Sledi mi
Ocenite to stran