Obvezno uporabljajte zanesljivo spletno gostovanje

Spletne strani so danes zelo učinkovit in zato nepogrešljiv način, kako širši množici predstaviti nek izdelek, dejavnost ali storitev. Hkrati s tem pa predstavljajo tudi posameznika ali podjetje, ki se ukvarja z določeno dejavnostjo, zato je pomembna njihova kakovostna izdelava, ki bo pritegnila obiskovalce in stranke ter jih prepričala v nakup.

Poleg privlačnega videza je pomembno, da je spletna stran predvsem uporabna, lahko razumljiva in vsebinsko smiselna. Obiskovalca bo prepričal celoten koncept, zato je ključnega pomena, da na spletni strani najde konkretne informacije, ki so aktualne in se sproti osvežujejo. Velik vpliv, ki se ga velikokrat niti ne zavedamo, ima tudi izbira barv, pisave in navigacija po spletni strani – ta naj bo prijazna tudi za uporabnike, ki ni so računalniški strokovnjaki, nezanemarljivo vlogo pri kakovostni spletni strani pa seveda igra učinkovitost in hitrost spletnih strani.

Hitrost je postala ena od pomembnih kriterijev kvalitetne spletne strani, na kar pa lahko vplivate tako, da izberete ustrezno spletno gostovanje, ki bo ustrezalo zahtevam vaše spletne strani.

 

Kaj je spletno gostovanje?

Spletno gostovanje je storitev najema spletnega prostora na strežniku, ki ima zagotovljeno neprekinjeno 24-urno delovanje ter dostop do svetovnega spleta. Prostor je namenjen za shranjevanje datotek, ki so del spletne strani ali spletne aplikacije, uporablja pa se tudi za shranjevanje statistike obiska, elektronskih sporočil, dnevnikov in baz podatkov. Strežnik, na katerem je shranjena spletna stran, mora biti posebej programsko in strojno opremljen, da zagotavlja optimalno delovanje spletne strani. Zato pazite, da izberete spletno gostovanje, ki je zanesljivo in omogoča varno shranjevanje podatkov. Storitev se koristi tako, da pri posameznem ponudniku spletnega gostovanja zakupite enega od paketov gostovanja, ki se razlikujejo glede na ceno, mesečni prenos podatkov, prostor na disku, število spletnih strani, ki se lahko gostujejo znotraj storitve, število parkiranih domen itd.

spletno gostovanje

Poleg spletnega gostovanja za vzpostavitev spletne strani potrebujete še domeno oz. spletni naslov spletne strani, s pomočjo katerega bodo uporabniki stran našli na spletu. Ko poskrbite za ti dve stvari, se lahko osredotočite na izdelavo, vsebino in videz spletne strani, ki bo kar najbolje predstavila vašo dejavnost.

 

Kako izbrati pravi paket gostovanja?

Izbira najprimernejšega paketa spletnega gostovanja je odvisna od več dejavnikov:

  • zahtevnosti spletne strani: če je spletno gostovanje namenjeno le za shranjevanje e-pošte, bo zadostoval paket manjše zmogljivosti, nekoliko večjega si omislite, v primeru da želite gostovati eno samo spletno stran, za zahtevnejše naročnike pa bodo primerni paketi z neomejenim gostovanjem;
  • hitrost strežnika: odvisna je od programskih nastavitev ter tehničnih specifikacij strežnika. Od hitrosti strežnika pa je odvisna kakovost in hitrost delovanja spletne strani, kar še bolj do izraza pride v spletni trgovini, saj s hitrostjo strežnika narašča tudi število naročil;
  • varnost gostovanja: sodobna programska oprema, ki omogoča spletno gostovanje, mora poskrbeti za najvišji nivo antivirusne in antispam zaščite. S tem so spletne strani obvarovane pred okužbami ter pošiljanjem vsiljene pošte na e-poštne račune, hkrati pa je zagotovljena tudi varnost na strežniku shranjenih podatkov;
  • zanesljivost gostovanja: nikakor ni med manj pomembnimi, čeprav danes večina uporabnikov spletnega gostovanja prednost daje hitrosti. Zanesljivost spletnega gostovanja se kaže v tem, da je strežnik delujoč neprekinjeno ves čas, spletne strani, ki na njem gostujejo, pa so ves čas dostopne spletnim uporabnikom.

Pogosti izpadi spletnih strani niso sprejemljivi, saj obiskovalce odvračajo od obiska spletnih strani, zato bodite pri izbiri gostovanja pozorni na vse zgoraj naštete dejavnike, saj bo le tako vaša spletna stran neprestano dosegljiva uporabnikom. Premalo zmogljiv paket za spletno gostovanje se lahko pokaže kot počasno delovanje ali nedelovanje spletne strani, česar pa si zagotovo ne želite. Pri izbiri spletnega gostovanja glavno vodilo torej naj ne bo le njegova hitrost, temveč tudi zanesljivost in varnost, saj bo le tako spletna stran beležila visok obisk, vi pa se boste uspešno predstavili na spletu.

  • Vsi prispevki
Spletni partner d.o.o. Administrator
Strokovnjaki za digitalni marketing , Spletni partner d.o.o.

Ekipa spletnega partnerja. V našem podjetju imamo zaposlene strokovnjake z najrazličnejših področij digitalnega marketinga, ki se vsakodnevno trudijo pripravljati poučne in uporabne vsebine, ki vam bodo pomagale do uspeha na spletu.

Sledi mi
Ocenite to stran