Se sprašujete, kako povečati prodajo na spletu?

Uspeh v spletni prodaji je odvisen od tega, koliko ljudi najde in obišče vašo spletno stran. Ne glede na to, s kakšno panogo se ukvarjate in koliko strank imate, se zagotovo sprašujete kako povečati prodajo. Ena možnost je ta, da na svoji spletni strani ustvarite več obiska, druga pa ta, da čim večji odstotek obiskovalcev spremenite v kupce. Najbolj idealno je seveda, če se obe možnosti zgodita hkrati. Število obiskovalcev na spletni strani, si lahko dokaj hitro povečate z Google oglaševanjem ( Google Ads) in Facebook oglaševanjem (Facebook Ads). Najboljša rešitev za kako povečati prodajo na dolgi rok pa je pravilna uporaba SEO tehnik.

Google oglaševanje

Google je najbolj uporabljen spletni iskalnik, saj se na njem vsakodnevno mudi več kot 3 milijarde obiskovalcev, zato je pametno, da se podjetje, ki išče rešitev za kako povečati prodajo, usmeri v oglaševanje preko Googla. Posebna oglaševalska orodja, ki jih je Google razvil ravno v ta namen, omogočajo kreiranje učinkovitih in privlačnih spletnih oglasov. Google oglaševanje temelji na vnaprej določenih ključnih besedah, ki obiskovalce pripelje na spletno stran. Sistem deluje tako, da plačate določen znesek, da vas Google uvrsti na visoko pozicijo v iskalniku, kar vam zagotovljeno prinese več obiskovalcev.

Facebook oglaševanje

Kako povečati prodajo s facebook oglaševanjem, se velikokrat vprašajo posamezniki, ki so v podjetjih zadolženi za rast prodaje. Ena izmed največjih platform, kjer se dnevno zadržuje ogromno ljudi, je socialno omrežje, ki je postalo tudi dobro orodje za oglaševanje. Ponuja veliko različnih možnosti za oglaševanje, kar zahteva podrobno poznavanje facebookovih možnosti. Za pridobivanje novih strank in povečanje prodaje, ni dovolj le pojavljanje na družbenem omrežju, ampak je potreben celovit pristop k strategiji, ki bo pripeljala k učinkoviti rešitvi kako povečati prodajo na spletu. Tudi Facebook ponuja različna orodja, s katerimi si lahko pomagate pri kreiranju oglasov.

 

kako povečati prodajo

Spletna optimizacija (SEO)

Optimizacija spletnih strani je postopek, s katerim spletno stran toliko izboljšamo, da se pojavlja čimvišje na Googlu. Tako dosežemo čim večjo obiskanost spletne strani in dvignemo njeno prepoznavnost. Posledično nam prinese večjo obiskanost in s tem več povpraševanja. Zato je SEO optimizacija dobra rešitev, če nas zanima kako povečati prodajo na spletu. Poznamo on site in off site optimizacijo. Pri on site optimizaciji gre predvsem za ureditev spletne strani, pri off site optimizaciji pa gre za to, da so SEO članki (ki prvotno niso namenjeni bralcu, temveč iskalniku) z veliko vsebnostjo ključnih besed, povezanih s temo vaše spletne strani. Več kot se ustvari povezav s ključnimi besedami, na višjih mestih iskalnikov se bo pojavljala vaša spletna stran. Poleg dobre vsebine, pa je pri SEO optimizaciji potrebno tudi dosledno upoštevanje algoritmov spletnih iskalnikov, ki se nenehno spreminjajo. Ker gre za organsko umestitev na Google, je le ta trajna, kar pomeni, da vas konkurenca ne prehiti kar tako. Poleg tega pa je za razliko od Google oglaševanja popolnoma brezplačno.

Odgovor kako povečati prodajo na spletu pa ne ponuja samo večja obiskanost vaše spletne strani, ampak je pomembno tudi, da so obiskovalci pravi, oziroma zainteresirani za vaš produkt. To dosežemo s tem, da kreiramo vsebino, ki je kvalitetna, ponuja dovolj informacij, ima dodano vrednost in bo dovolj privlačna, da bo obiskovalca ne le pritegnila, ampak tudi spremenila v kupca. To pomeni, da moramo svoje potencialne kupce poznati, razumeti njihov problem in ji ponuditi pravo rešitev. Tako bomo ne le zadržali obiskovalca na spletni strani, ampak mu tudi dali vedeti, da se lahko vedno obrne na nas, saj mu ponujamo kredibilne in preverjene informacije.

Ko izbirate taktiko za kako povečati prodajo, se držite tega, da vedno ponudite resnico. Se pravi, da svojih strank ne zavajate s tem koliko strank že imate, ali koliko produktov ste že prodali, ker vas lahko vedno preverijo. Povejte resnico in jim s tem dajte vedeti, da ste kredibilni in zaupanja vredni.

  • Vsi prispevki
Spletni partner d.o.o. Administrator
Strokovnjaki za digitalni marketing , Spletni partner d.o.o.

Ekipa spletnega partnerja. V našem podjetju imamo zaposlene strokovnjake z najrazličnejših področij digitalnega marketinga, ki se vsakodnevno trudijo pripravljati poučne in uporabne vsebine, ki vam bodo pomagale do uspeha na spletu.

Sledi mi
Ocenite to stran