Kako pridobiti kakovostne zunanje povezave za prva mesta na Googlu?

Imate profesionalno spletno stran, vrhunske izdelke in storitve, veliko uporabne in optimizirane vsebine, vaša spletna stran pa se še vedno ne pojavlja visoko? Za vas imamo rešitev, ki se imenuje off site optimizacija! V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako vam lahko zunanje povezave ali “backlinks” pomagajo do višje uvrstitve.

Raziskave kažejo, da 72 % uporabnikov klikne le na prve tri organske zadetke v Googlu, drugo stran pa si ogleda le manj kot 10 % vseh uporabnikov. Doseganje najvišjih pozicij v Googlu pa je zapleten postopek, ki vključuje precejšnje število dejavnikov. Stran mora biti profesionalna, estetska in dinamična, polna uporabne vsebine, ki bralca pritegne in obdrži na strani. Hkrati je treba poskrbeti tudi za tehnično in vsebinsko optimizacijo vaše spletne strani, saj bo Google le tako lahko vašo stran prepoznal kot zaupanja vredno in relevantno pod izbranimi ključnimi besedami z vašega področja.

72 % uporabnikov odpre le prve 3 zadetke na prvi strani Googla, na drugo stran pa se pomakne manj kot 10 % vseh uporabnikov. Kje pa se nahajate vi?

Kaj pa če vse to že imate, pa vaše strani še vedno ni na prvih mestih? Potem potrebujete le še vrsto kakovostnih zunanjih povezav oz. “backlinks” z drugih spletnih strani. Pri zunanjih povezavah gre namreč za t. i. “link juice transfer”. Vsaka spletna stran ima določeno moč oziroma količino “link juice-a”. Ko se na spletni strani ustvari povezava do druge strani, del te moči “steče” z izvorne strani na tisto, do katere vodi povezava. Vsak “backlink”, ki ga pridobite, je v očeh Googla kot neke vrste “glas” za vašo stran, vaša stran pa tako pridobi na moči. Google pa pri izbiri strani, ki jih bo uvrstil na višje pozicije, poleg vsebine upošteva tudi moč vaše spletne strani, kar pomeni, da se višje uvrščajo strani z več “backlinki”. Strani z več “backlinks” oziroma “glasovi” ter primerno optimizirano spletno stranjo so namreč v očeh Googla bolj zaupanja vredne, relevantne in primernejše za prikaz uporabnikom.

backlinks

Na kakšne načine lahko pridobite zunanje povezave oziroma “backlinks”?

Na voljo vam je več načinov, med katerimi so tako bolj kot manj primerni. Vsekakor na tej točki velja poudariti, da je pri pridobivanju povezav ali “backlinks” kvaliteta definitivno nad kvantiteto. Ena sama kakovostna povezava lahko vaši strani prinese več moči kot 1 000 manj kakovostnih povezav. Med manj kakovostne povezave sodi objavljanje povezav do vaše strani v raznih komentarjih. Tovrstne povezave Google strogo kaznuje, kar pomeni, da lahko zaradi njih padete še nižje! Vsem kakovostnim povezavam pa je skupno nekaj:

Prihajajo z zaupanja vrednih avtoritativnih strani – Google strani ocenjuje po dveh kriterijih, in sicer “domain authority” (moč domene) in “page authority” (moč strani). Večja kot je moč zunanje spletne strani, več moči bo “steklo” do vaše strani. Take povezave oziroma “backlinks”so načeloma višjega cenovnega ranga, a je vsak vložen evro vreden, saj je navadno hitro opazen poskok v količini organskih obiskov na vaši strani.

V sidrnem besedilu vaše povezave se pojavi tudi ključna beseda, s katero se predstavljate tržišču – vsako področje poslovanje ima določene ključne besede, pod katerimi uporabniki brskalnikov iščejo storitve. Če teh ključnih besed ne upoštevate, ko pripravljate vsebino za svojo spletno stran ali pridobivate zunanje povezave, je vaše delo zaman. Zato vedno poskrbite, da bo sidrno besedilo ali pa vsaj besedilo, v katerem je povezava do vaše strani, vsebovalo tudi vašo ciljano ključno besedo.

backlinks

Tu nastopimo mi!

Ponujamo vam pridobivanje kakovostih zunanjih povezav ali “backlinks” v okviru unikatnih in ročno spisanih člankov s preverjenih spletnih mest. Ponašamo se namreč z obširno lastno mrežo dobro stoječih in večkrat preverjenih spletnih strani, v okviru katerih objavimo povsem unikatno besedilo z izbrano ključno besedo in povezavo do vaše spletne strani. Gre za novičarske portale, kjer redno objavljamo zanimivo in uporabnikom prijazno vsebino, zaradi česar so te strani izredno dobro stoječe.

Poleg teh novičarskih portalov pa vam nudimo tudi pridobivanje povezav z naših premium strani, kjer beležimo po več kot 10 000 unikatnih obiskov. Na teh straneh se objavlja le vrhunska vsebina, namenjena širokemu občinstvu, povezavo do vaše strani pa bo poleg Googlovih algoritmov opazil tudi velik krog dejanskih obiskovalcev, kar bo na vašo stran privedlo dodaten organski obisk.

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam predstavimo našo ponudbo kakovostnih in preverjenih spletnih strani, s katerimi bo vaša stran pridobila na moči in se zavihtela na najboljše uvrstitve v spletnih brskalnikih.

 

Error: Contact form not found.

  • Vsi prispevki
Spletni partner d.o.o. Administrator
Strokovnjaki za digitalni marketing , Spletni partner d.o.o.

Ekipa spletnega partnerja. V našem podjetju imamo zaposlene strokovnjake z najrazličnejših področij digitalnega marketinga, ki se vsakodnevno trudijo pripravljati poučne in uporabne vsebine, ki vam bodo pomagale do uspeha na spletu.

Sledi mi
Ocenite to stran