Preverite, kaj je to WordPress in kako deluje?

Se tudi vi sprašujete kaj je WordPress in kako deluje? To je eden od spletnih programov za izdelavo spletnih strani in blogov. Je brezplačen odprtokodni sistem za upravljanje vsebin in pisanje člankov. Pa tudi, uradni naslednik programa b2/cafelog. Razvil ga je Michael Valdrigi. Poimenoval pa Christine Selleck. Postavljanje spletnih strani je bilo v preteklost vse prej, kot enostavno. To so delali izključno samo računalniški strokovnjaki. Zato so bile tudi cene astronomske. Ker se splet razvija s svetlobno hitrostjo, je bilo potrebno tudi na tem področju zadeve poenostaviti. Strojna programska oprema vsebuje spletišče številnih vtičnikov in predlog. Je popolnoma brezplačna in enostavna. Na spletni strani WordPress si izberemo predlogo, ki si jo potem uredimo po lastnem okusu. Vse vsebine so prevedene v 60 jezikov. In eden izmed teh je tudi Slovenščina. Tako nam strojna programska oprema poenostavi vse korake do dodajanja želenih vsebin. Izbiramo si lahko različne teme in med njimi brez problemov tudi prehajamo. Na ta način še bolj bogatimo našo spletno stran ali blog.

kaj je wordpress

Kaj je WordPress v primerjavi z drugimi strojnimi programskimi opremami? Predvsem je zelo enostaven za upravljanje s spletnimi vsebinami in ne potrebuje vrhunskega programerskega znanja, kar zahtevajo druge programske opreme. Oblikovanje spletne strani v WordPressu se lahko nauči vsak, ki ima željo po tem znanju. Nisem milenijski otrok, ki ima računalništvo v krvi. Sem gospa srednjih let, ki se še spominja prvih računalnikov v podjetjih. Le ti so potrebovali za svojo zmogljivost nekaj Kilobajtov, velike prostore kamor so jih nameščali s pomočjo težkih dvigal. Prve korake v računalništvu sem delala še v programu DOS s kodirnim sistemom 0-1. Svoje znanje sem in še vedno izpopolnjujem. Na več področjih. Ko sem, s pomočjo mentorja, osvojila delo z WordPressom, sem odkrila novo področje, na katerem sem lahko uspešna. In se še vedno učim. Verjamem, da bo pisanje člankov in bloga obogatilo mojo jesen življenja. V tem izredno uživam. Dnevno spoznavam nova področja v življenju in lahko rečem, da živim polno življenje. S trenutnim znanjem lahko na svoji spletni strani poljubno dodajam teme in pišem številne članke. WordPress mi omogoča, da svojo spletno stran upravljam tudi na računalniku, ki nima programske opreme za urejanje spletnih strani.

kaj je wordpress

Kaj je WordPress in kako deluje? Enostavna postavitev spletne strani v hipu. Le z nekaj kliki preko aplikacije Softaculous v nadzorni plošči cPanel lahko najdemo sebi najbolj primerno stran. Strani so privlačne za vsakogar. Nato si izberemo le še predlogo. V WordPressu lahko oblikujemo spletne strani tako za profesionalno, kot čisto za zasebno uporabo. Uporaben je tudi za oblikovanje prodajnih spletnih strani. WordPress ima namreč na razpolago kar 18.000 dodatkov oziroma vtičnikov. Tako, da si svojo spletno stran oblikujemo popolnoma po svojem okusu in je potem unikatna. Tudi dodajanje slik je preprosto. Malo znanja in nekaj klikov. Tako naše spletne strani postajajo še bolj zanimive. Z nadgradnjo znanja pa lahko spletne strani v WordPressu tudi optimiziramo in tako pridemo lahko tudi do visoke pozicije v Googlovem brskalniku. Za to potrebujemo, vsaj na začetku, malo več časa. Spletna stran mora biti všečna. Saj več kot imamo obiskovalcev na njej, višje pozicije nam ponuja Google brskalnik. Tudi spletne vsebine morajo biti zanimive. Članki pa ustrezno optimizirani. Objavljene slike le še popestrijo našo spletno stran. Ko pa dodamo še povezave na druge spletne strani, je uspeh zagotovljen. In vse to nam omogoča stroja programska oprema WordPress. Potem pa spletno stran le še ustrezno vzdržujemo, da ne pademo s pridobljene pozicije na Googlu. To je le kratek opis kaj je WordPress.

  • Vsi prispevki
Spletni partner d.o.o. Administrator
Strokovnjaki za digitalni marketing , Spletni partner d.o.o.

Ekipa spletnega partnerja. V našem podjetju imamo zaposlene strokovnjake z najrazličnejših področij digitalnega marketinga, ki se vsakodnevno trudijo pripravljati poučne in uporabne vsebine, ki vam bodo pomagale do uspeha na spletu.

Sledi mi
Ocenite to stran